31 Mayıs 2012 Perşembe





Minecraft, desenli küplerle inşaat yapmanızı sağlayan basit 3-boyutlu bir oyundur. Program Markus "Notch" Persson tarafından yazılmıştır ve geliştirilmektedir. Java programlama dilinde yazılmıştır. Oyun tarzı, Dwarf Fortress, RollerCoaster Tycoon,Dungeon Keeper ve Infiniminer oyunlarından ilham alınarak geliştirilmiştir. Minecraft, 16 Mayıs 2009'da halka açık sürümden önce toplam 1 haftada yazılmıştır ve bu halka açık sürüm TIGSource forumlarında yayınlanmıştır. Ve popülerliğini, dikkate değer ölçüde bu forumdan kazanmıştır. Oyun ilk sürümden beri güncellenmeye devam etmektedir.


Oyunun oynanışı 
Minecraft'ın iki tane oyun biçimi vardır. Bunlardan biri 18.11.2011 tarihinde çıkan tam sürüm (Minecraft 1.0.0) ve internet üzerinden oynanabilen Classic mode'dur. Her ikisinin de tek ve çoklu oyunculu oynanma seçeneği vardır.
1. Classic, size oyunun sadece inşa için gerekli olan bloklarından sınırsız sayıda sunar. (güncellenmeyecek ve tarayıcı ortamında)
2. Tam Sürüm ise;
-Dayanış (survival) modunda iken yaratıklarla savaşabilir, birçok çeşit el yapımı eşya yapabilir, yaptığınız silahları veya aletleri büyüleyebilirsiniz. Tam Sürümde bloklar sınırlı sayılabilir, ancak dünya sonsuz olduğu için hiçbir blok sınırlı sayıda değildir.
-Yaratış (creative) modu ise oyunda karşılaşabileceğiniz her tür malzemeyi kullanarak Classic gibi can, açlık, ve xp çubuğu olmadan kendi tasarımlarınızı oluşturabilmenizi sağlar. Creative modunda uçabilir ve her tür bloğu anında kırabilirsiniz(bedrock dahil).

Sonraki Kayıt
Önceki
Bu son yazıdır.

2 yorum :

  1. Çok güzel bir oyun .

    YanıtlaSil
  2. Ben Minecraft'ı 1.5.2 sürümünde oynuyorum. Gerçekten çok çok güzel bir oyun. Modlu, TexturePackli ve güzel Mapları kullanarak oynuyorum dahada eğlenceli oluyor. Bende halka açık sürümünü 2010 tarihinde oynamaya başladım. İnternet'te dolaşırken buldum yükledim ve hala oynuyorum. Oynamayanlar ve oynayacaklar için güzel bir oyun der ve tavsiye ederim. :))))))

    YanıtlaSil