18 Temmuz 2012 Çarşamba

Bildiğiniz gibi Mojang 1 Ağustos'ta 1.3'ün çıkacağını duyurdu peki 1.2.5 ten sonra gelen snapshot'taki yeniikler neler birde onlara bakalım.



+  Oyuna yeni olarak 1 cevher 3 eşya eklendi.

Zümrüt :


Oyuna eklenen bu cevher oyunun aynı zamanda para birimi olarak geçiyor.Köylülerle ticaret yapmanızı sağlıyor.Yerin altında ve çöldeki tapınaklarda bulunabilir.

Tripwire Hook :



                                                                              
İpleri bir uçtan diğer uca geçirebilmenizi sağlar.İki uca tripwire hook yerleştirdikten sonra aralarına ip(string) koyun.Malzemeler olarak 1 adet iron ingot(demir) 1 adet çubuk 1 adet işlenmiş odun.


Ender Chest :

Bana göre oyuna gelen en iyi yenilik :D maliyeti yüksek fakat iş olarak kullanışlı olması bunu karşılıyor.Kendi evinizden taşınıp başka yere gideceksiniz diyelim ama envanteriniz eşyalarınızı almaya yetmedi artık çözümü var.Oynadığınız yerdeki sandığınızdaki eşyaları bir daha gittiğiniz yerdeki sandığınızın içinde olacak.

Book and Quill :


Adventure map yapımcıların için iyi bir yenilik bir tek sağ tıkla 50 sayfaya kadar yazı yazabiliyorsunuz.Book and Quill'in eklenmesiyle normal kitap yapımıda değişti.Artık kitap yapmak için 3 paper 1 deri kullanıcaksınız.Book and Quill yapmak için 1 ink sac ( mürekkkep )  1 adet kitap 1 adet feather ( tüy ) gerekli.


+ Single player'a cheats ( hile ) modu eklendi.Artık single oynarken multide oynar gibi komutların önüne / koyarak komut yazabiliyorsunuz.

+ Artık single playerde arkadaşlarınızla oynayabileceksiniz bunun için ayrı server kurmanıza gerek yok.Options ekranında hangi mod veya şifre kullanıp kullanamıyacağınızı belirleyebilirsiniz.

+ Cevheri tanıtmıştık bu cevherle artık ufak çaplı olsada ticaret yapabilirsiniz.Herhangi bir köylüye tıklayarak onun verebileceği eşyaya göre cevherinizi verin her köylüde farklı eşya vardır.


+ Creative modunda düzenlemeler mevcut biliyorsunuz creative modunda eşya bulmak çok zordu bunu kolaylaştırmak için ayrı ayrı bölümlere bölünmüş en azından daha kolay bulursunuz.

+ Maden ya da fırında maden eriterek tecrübe puanı kazanırsınız daha iyi enchantler yaparsınız.

+ Enchantment sistemine farklılıklar gelecek ve kitapsız maksimum 8 levele kadar basabileceksiniz.Kitap koyarak en fazla 30 level'e kadar basabileceksiniz ve 30 level'i basmak için 15 kitap gerek.

+ Bazı biyomlara ufak değişikler gelmiş mesela çöl'e ufak tepecikler gibi.

+ Jungle ağaçlarına uzun zamandır beklenen kakao bitkisi eklendi.Bunları toplayıp yetiştirebilirsiniz.


+ Oyuna 2 yeni özellik daha geldi.Bunlar Starting Chest ve Large Biomes.Starting chest oyuna yeni başlarken yanınıza sandık koyuyor ve rastgele ilk gün lazım olacak yemek,silahlar felan koyuyor.Large Biomes ise biyomların boyutunu büyütüyorum 16 kata çıkarıyor.

+ Çöllere ve balta girmemiş ormanlara ( jungle ) tapınak eklendi.İçerisinde hazineler ve çeşitli tuzaklar var hazineyi alırken tuzaklara düşmeyin :D 


+ Tüm tahta tiplerinin yarım blokları çıktı.

+ Nether Wart'ler artık sadece Nether'de değil Owerworld'te de yetiştirebilirsiniz.



Genel olarak bu şekilde tam liste için tıklayın.Son snapshot 12w27a'yı indirmek için tıklayın.






2 yorum :

  1. evet görüntüler ile birlikte gerçekten de güzel bir Oyun a benziyor teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. köylü sayısını hile kullanmadan arttırmak istiyorum. youtube'da köylü çiftleşme gördüm nasıl yapılıyo biliyomusunuz...

    YanıtlaSil