10 Haziran 2012 Pazar



Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere minecraft'ta aç kaldığınızda ne yapacaklarınızı anlatacağım.


Tarım: 
Minecraft'ta tarım yapmak için tohum gereklidir.Bu tohumları yerdeki çimen bloklara tıklayın ve içinden tohum düşmeye başlayacak şu şekilde.

Tohumu elde ettikten sonra bize çapa(orak) lazım bunu yapmak için aşağıdaki resmi inceleyin.

Bu 2 item hazırsa tarıma hazırız demektir arkadaşlar.Herhangi bir su olan yere gidin yanında ki toprağa orakla sağ klik yapın orası tohum ekilmeye uygun hale gelecektir.Sonra tohumları ekebilirsiniz.Aşağıda hasata hazır durumdaki ürün gösterilmektedir bu şekilde olduğunda toplayabilirsiniz.Topladığınızda 1-3 arası buğday verecektir bu buğdayları ekmek yapımında kullanabilirsiniz.
İpuçları:
Sulanmamış toprağa ekilen tohumlar daha yavaş büyür.
Ürünlerin yanına koyacağınız meşale geceleri yaraktıkların üzerinde doğmasını engelleyecektir.

Şeker Kamışı: 
Şeker kamışı su kenarında yetişir çapa kullanmanıza gerek yoktur.Bu kamışlardan şeker yapabilirsiniz.Şekerleri de kağıt yapıp kitaplık yapabilirsiniz.Karlı yerlerde olmaz çünkü sular donduğu için.Genellikle çöl biome'sinde bulunur


Karpuz:
Karpuz yetiştirirken şunları yapmalısınız çünkü tohum gibi büyümüyorlar.Karpuzu tohum ile su arasında bir boşluk olacak şekilde koymalısınız ki karpuz çıksın.
Et çeşitleri:
Oyunda 2 türlü et çeşidi vardır.İnek ve Domuz eti.Bunları bulmak için inek ve domuzları öldürmelisiniz ve çıkan etleri pişirip yemelisiniz.Pişirmeden yerseniz çok az açlık canınız dolar.Pişirip yerseniz 2.5 küp kadar doluyordu.


3 yorum :

  1. teşekkürler güzel bir bilgi

    YanıtlaSil
  2. Biride çıkıp hangi tuşla yiyeceğimizi yazmamış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağ tuşa basılı tutcan mousetaki

      Sil